Με αυτούς τους τροπους θα μπεις στη χρόνοκαψουλα

Με αυτούς τους τροπους θα μπεις στη χρόνοκαψουλα

Ξέρουμε πως έχεις αποκτήσει μια λατρεία σε οτιδήποτε θυμίζει το παρελθόν. Κι όταν λέμε «παρελθόν», εννοούμε ό,τι αφορά τις δεκαετίες από το ’60 έως και το 2000. Το λόγο που το Vintage επανήλθε στη μόδα δε τον γνωρίζουμε, σίγουρα όμως ξέρουμε ότι κάθε εποχή έχει τα θετικά και τα αρνητικά της. Από αυτή τη ρετρο-αγάπη μπορείς να κρατήσεις μόνο τα στοιχεία που σε κάνουν να νιώθεις όμορφα, ίσως και να προκαλούν μια γλυκιά νοσταλγία …

Εμείς, με τους παρακάτω εύκολους τρόπους, θα σε βοηθήσουμε να αναβιώσεις την αισθητική αυτών των δεκαετιών, βάζοντας στην καθημερινότητά σου ορισμένα στοιχεία τους, χωρίς να φαίνεται πως έχεις μείνει «πίσω».

 Εύκολοι τρόποι για να αναβιώσεις τη ρετρό αισθητική

Διακόσμησε το χώρο σου με ρετρό αντικείμενα

Τοποθέτησε στο εσωτερικό του σπιτιού σου στοιχεία που θυμίζουν παλαιότερη εποχή. Μπορείς να προσαρμόσεις το πόσο ρετρό θα γίνει ο χώρος σου, επιλέγοντας είτε να προσθέσεις μόνο μερικά vintage κομμάτια, είτε μετατρέποντας ολοκληρωτικά το σπίτι σου σε ένα ρετρό σπιτικό, με ταπετσαρίες, σερβάντες, σκρίνια, δανέζικα coffee tables και καθιστικά, μέχρι τηλέφωνο με περιστρεφόμενο καντράν.

 Διακόσμησε το χώρο σου με ρετρό αντικείμενα

Άκου μουσική από πικ-απ ή κασετόφωνο

Ας το παραδεχτούμε! Είναι από τα αγαπημένα μας ρετρό στοιχεία τα μέσα με τα οποία ακούγανε μουσική παλαιότερα: από το φωνογράφο στο jukebox κι από τα πικ-απ μέχρι τα τεράστια 80’s κασετόφωνα. Τα έχουμε, ίσως, συνδέσει με την «αθωότητα» μιας καντάδας ή τα χτυποκάρδια που προκαλεί μια playlist σε κασέτα από το ξανθό, γαλανομάτικο αγόρι της διπλανής τάξης. Ακόμα κι αν δεν θέλεις να αποχωριστείς τα air pods και το spotify, μπορείς απλά να διακοσμήσεις το σαλόνι σου με ένα παλιό γραμμόφωνο που δε λειτουργεί πια.

 Άκου μουσική από πικ-απ ή κασετόφωνο

Ντύσου με ρετρό κομμάτια

Για να πούμε την αλήθεια, πάλι μέσα στη μόδα θα είσαι γιατί το 2021 η μόδα αναβιώνει ούτως ή άλλως το στυλ των δεκαετιών ’70-’90. Αν θέλεις, όμως, να είσαι και σωστός/η απέναντι στο περιβάλλον, μπορείς να επιλέξεις second hand, που εκτός του ότι έχουν μια ιστορία να πουν, είναι ένα είδος ανακύκλωσης και δεν επιβαρύνει τον πλανήτη. Το Jenny Blond είναι αυτό που χρειάζεσαι στην προκειμένη, καθώς ανανεώνει το e-shop του κάθε εβδομάδα με πανέμορφα και μοναδικά second hand κομμάτια σε άριστη κατάσταση.

 Ντύσου με ρετρό κομμάτια

Δες παλιές ταινίες και σειρές

Τότε που δε γίνονταν όλα γρήγορα και πρόχειρα, οι ταινίες κι έπειτα οι τηλεοπτικές σειρές ήταν λίγες και πολύ πιο ποιοτικές (ως επί το πλείστον). Δοκίμασε να δεις γαλλικές φιλμ νουάρ του ’60, έγχρωμες ελληνικές κωμωδίες, 80ς-90ς coming-of-age αμερικάνικες κομεντί κι άλλες παραγωγές που μπορεί να σε ενδιαφέρουν από περασμένες δεκαετίες.

Κάνε αποχή από την τεχνολογία

Φυσικά, δεν εννοούμε να ζεις στο δικό σου κόσμο και να αποκοπείς από τους πάντες. Αλλά, το vintage δεν είναι μόδα, είναι στάση ζωής. Κάνε, λοιπόν, διαλείμματα από το κινητό σου, πάνε μια εκδρομή χωρίς να μπεις καθόλου στο ίντερνετ και τράβα φωτογραφίες από μια παλιά Polaroid. Διατήρησε ζωντανές τις σχέσεις με τους ανθρώπους σου παίρνοντας τηλέφωνο από το σταθερό κι όχι στέλνοντας ένα ξερό μήνυμα. Τέλος, απόλαυσε μερικές στιγμές ηρεμίας κλείνοντας τα πάντα και διαβάζοντας ένα ωραίο βιβλίο στο μπαλκόνι!

 

Επιστροφή στο ιστολόγιο