🆕 Νέες αφίξεις κάθε Παρασκευή στις 18:00! Έρχονται νέα μοναδικά φθινοπωρινά κομμάτια! Πουκάμισα, φορέματα, τζιν, αθλητικά, φούστες...Μείνετε συντονισμένοι! 😁

Λίγα λόγια για εμάς

Το Jenny Blond είναι το μεγαλύτερο online κατάστημα με αυθεντικά vintage ρούχα στην Ελλάδα. Δημιουργήθηκε από τις αδερφές Νάνσυ και Κική Στρατάκη το 2018. Η αγάπη μας για τη μόδα και η ανάγκη να φτιάξουμε κάτι εντελώς δικό μας, μέσα από το οποίο μπορούμε να εκφραζόμαστε δημιουργικά, μας οδήγησε στη δημιουργία μιας πλατφόρμας που απέχει πολύ από τα e-shops που λειτουργούν με την λογική της μαζικής κατανάλωσης. Για μας η μόδα είναι τέχνη, είναι πάθος, είναι τρόπος ζωής. Συνοδοιπόρος, σταθερή συνεργάτης και αγαπημένη φίλη είναι η φωτογράφος μας Ιωάννα Τοκμακίδου.

Και ενώ το Jenny Blond ξεκίνησε ως ένα ηλεκτρονικό κατάστημα με καινούρια ρούχα κυρίως εισαγωγής, πολύ σύντομα στραφήκαμε σε μοναδικά κομμάτια  περασμένων δεκαετιών. Για να πούμε ότι κάτι είναι vintage, όμως, δεν αρκεί να είναι παλιό ή απλά μεταχειρισμένο. Πρέπει να είναι τουλάχιστον 20 ετών. Κάθε κομμάτι είναι συλλεκτικό, ένας θησαυρός από το παρελθόν που με το πέρασμα του χρόνου μεγαλώνει η αξία του.

Όλα τα vintage ρούχα τα διαλέγουμε ένα – ένα με μεγάλη προσοχή και αγάπη και φροντίζουμε πάντα να φτάνουν σε εσάς σε πολύ καλή κατάσταση, αφού πρώτα πλυθούν στο χέρι ή στο καθαριστήριο και υποστούν τις απαραίτητες επιδιορθώσεις. Επειδή, όμως, πρόκειται για κομμάτια φορεμένα, που έχουν ταξιδέψει στον χρόνο, είναι καμιά φορά πιθανό να υπάρχουν μικροελαττώματα. Πιστεύουμε, φυσικά, ότι η αποδοχή αυτών των ελαττωμάτων είναι μέρος της vintage κουλτούρας. Κάθε ένα ρούχο διαλέχτηκε, φορέθηκε και αγαπήθηκε από κάποιον άνθρωπο στο παρελθόν και είναι διαθέσιμο να διαλεχθεί, να φορεθεί και να αγαπηθεί όπως είναι από τον νέο του ιδιοκτήτη.

Το όνομα της εταιρείας εμπνευστήκαμε από το απόλυτο vintage κορίτσι, από τη θρυλική Ζωή Λάσκαρη στην ταινία Κορίτσια για Φίλημα της Finos Film. Στυλ, φινέτσα και δυναμισμός χαρακτηρίζουν τα Jenny Blond girls. Για μας κάθε γυναίκα είναι ξεχωριστή και την προτρέπουμε να είναι ο εαυτός της.

We wear the past, we care for the future. Υποστηρίζουμε το slow fashion movement και συμμετέχουμε στην προστασία του περιβάλλοντος. Λέμε όχι στην αλόγιστη κατανάλωση ρούχων με σύντομη ημερομηνία λήξης. Λέμε ναι στα ρούχα που αντέχουν στον χρόνο. Λέμε ναι στο μότο Reduce Rewear Recycle.

JB Team