Χρονοκάψουλα Jenny Blond blogpost

Χρονοκάψουλα Jenny Blond - Vintage ρούχα για μοναδικές εμφανίσεις

Ανοίγοντας την χρονοκάψουλα της Jenny Blond ανακαλύψαμε μοναδικά κομμάτια από περασμένες δεκαετίες! Κι επειδή αγαπάμε το vintage όσο κι εσύ, ας πούμε λίγα λόγια για το αγαπημένο αυτό στυλ.

Timecapsule

 

Τι είναι όμως vintage;

Η αρχική σημασία της λέξης έχει να κάνει με το κρασί καλής σοδειάς. Σήμερα όμως όταν λέμε vintage μιλάμε για ρούχα, αυτοκίνητα, βιβλία, δίσκους, έπιπλα κι άλλα αντικείμενα παλιά και συλλεκτικά. Προσοχή όμως! Για να πούμε ότι κάτι είναι vintage δεν αρκεί να είναι παλιό ή απλά μεταχειρισμένο. Πρέπει να είναι τουλάχιστον 20 ετών και να είναι καλής ποιότητας. Αν είναι πάνω από 100 ετών, τότε πια μιλάμε για αντίκα, ενώ ρούχα και αντικείμενα που είναι καινούρια, αλλά θυμίζουν το στυλ παλιότερων δεκαετιών τα λέμε retro.

Το πραγματικό vintage είναι κάτι το μοναδικό, ένας θησαυρός από το παρελθόν που με το πέρασμα του χρόνου μεγαλώνει η αξία του. Είναι φορτισμένο με τις μνήμες μιας άλλης εποχής, ένα μικρό κομμάτι ιστορίας. 

Vintage outfit

Γιατί να φορέσω κάτι vintage;

Γιατί είναι μοναδικό.

Αν θες να ξεφύγεις από την λογική του ρουχάδικου σούπερ – μάρκετ και δεν θέλεις να φοράς τα ίδια ρούχα με άλλους, τότε ξέθαψε τα παλιά ρούχα της μαμάς, του μπαμπά, του παππού, της γιαγιάς ή αναζήτησε το καλύτερο βιντατζομάγαζο. Βάζω στοίχημα ότι θα φοράς αυτό το ιδιαίτερο, μοναδικό κομμάτι μόνο εσύ και σίγουρα δεν θα περνάς απαρατήρητ@.

Reduce Reuse Rewear Recycle.

Υποστήριξε κι εσύ το slow fashion movement και προστάτευσε το περιβάλλον. Δεν χρειάζεται να αγοράσεις ένα καινούριο ρούχο όταν μπορείς να βρεις ένα εξίσου καλό ή και καλύτερο μεταχειρισμένο, που επιπλέον θα είναι και συλλεκτικό.

Τι να προσέξω όταν θα φορέσω κάτι vintage;

Ένα vintage κομμάτι μπορεί πραγματικά να απογειώσει το λουκ σου αν το φορέσεις με τον σωστό τρόπο. Να μερικά tips για να πετύχεις στυλιστικά το τέλειο αποτέλεσμα.

Vintage dress

Διάλεξε ρούχα που να είναι ευκολοφόρετα στο σήμερα.

Πρόσεξε το κομμάτι που θα διαλέξεις να μην είναι τόσο παλιομοδίτικο που τελικά να μοιάζει κακόγουστο και φρόντισε να είναι κάτι που ταιριάζει στο στυλ σου. Γιατί αν οι φίλοι σου σε έχουν συνηθίσει με τζιν παντελόνι και sneakers και εμφανιστείς ξαφνικά με φούστα σχολικού χορού ως άλλη prom queen, θα έχουν ένα αστείο να γελάνε για πολύ καιρό.

Όχι υπερβολές στο styling

Επειδή φόρεσες αυτό το υπέροχο pin-up φόρεμα ή ένα old school Harris Tweed σακάκι δεν σημαίνει ότι πρέπει να κάνεις αυτές τις στυλιζαρισμένες μπούκλες στα μαλλιά σου ή να φορέσεις οπωσδήποτε καπέλο τραγιάσκα αντίστοιχα. Υπάρχει πάντα ο κίνδυνος το λουκ σου να μοιάζει costumy κι εσύ να μοιάζεις περισσότερο σαν καρναβάλι. Γι' αυτό προτίμησε το styling, το χτένισμα και το μακιγιάζ σου να είναι απλά.Leather vintage jacket

Συνδύασέ το με κάτι μοντέρνο

Δεν χρειάζεται να είσαι από πάνω μέχρι κάτω vintage για να ξεχωρίσεις. Συνδύασε το vintage πουκάμισό σου με μια μοντέρνα τσάντα ή trendy παπούτσια. Μπορείς επίσης με σύγχρονα ρούχα να φορέσεις παλιά κοσμήματα και αξεσουάρ. Κι εδώ πρέπει να προσέξεις τις υπερβολές. Αν το vintage κομμάτι που φοράς είναι πολύ ιδιαίτερο και statement, τα άλλα κομμάτια καλό είναι να είναι διακριτικά.

Vintage outfit
Τόλμησε το διαφορετικό και κέρδισε τις εντυπώσεις! Και μην ξεχνάς: Wear the past, care for the future.
Back to blog