Λίγα λόγια για εμάς

Το Jenny Blond είναι το μεγαλύτερο online κατάστημα με αυθεντικά vintage ρούχα στην Ελλάδα. Δημιουργήθηκε από τις αδερφές Νάνσυ και Κική Στρατάκη το 2018. Η αγάπη μας για τη βιώσιμη μόδα και η ανάγκη να φτιάξουμε κάτι εντελώς δικό μας, μέσα από το οποίο μπορούμε να εκφραζόμαστε δημιουργικά, μας οδήγησε στη δημιουργία του jennyblond.com.

Το Jenny Blond είναι μια ηλεκτρονική πλατφόρμα που απέχει πολύ από τα e-shops που λειτουργούν με την λογική της μαζικής κατανάλωσης. Για μας η μόδα είναι τέχνη, είναι πάθος, είναι τρόπος ζωής. Κάθε vintage κομμάτι είναι συλλεκτικό, ένας θησαυρός από το παρελθόν που με το πέρασμα του χρόνου μεγαλώνει η αξία του.

Για να πούμε ότι κάτι είναι vintage, όμως, δεν αρκεί να είναι παλιό ή απλά μεταχειρισμένο. Πρέπει να είναι τουλάχιστον 20 ετών. Ψάχνουμε πολύ και σε διάφορες χώρες να βρούμε μοναδικά κομμάτια περασμένων δεκαετιών. Τα διαλέγουμε με μεγάλη προσοχή και αγάπη και φροντίζουμε πάντα να φτάνουν σε εσάς σε πολύ καλή κατάσταση. Επειδή, όμως, πρόκειται για κομμάτια φορεμένα, που έχουν ταξιδέψει στον χρόνο, είναι καμιά φορά πιθανό να υπάρχουν μικροελαττώματα. Πιστεύουμε ότι η αποδοχή αυτών των ελαττωμάτων είναι μέρος της vintage κουλτούρας και η γοητεία της. Κάθε ένα ρούχο διαλέχτηκε, φορέθηκε και αγαπήθηκε από κάποιον άνθρωπο στο παρελθόν και είναι διαθέσιμο να διαλεχτεί, να φορεθεί και να αγαπηθεί από τον νέο του ιδιοκτήτη.

Το όνομα της εταιρείας το εμπνευστήκαμε από το απόλυτο vintage κορίτσι, από τη θρυλική Ζωή Λάσκαρη στην ταινία Κορίτσια για Φίλημα της Finos Film. Στυλ, φινέτσα και δυναμισμός χαρακτηρίζουν τα Jenny Blond girls. Αλλά και τα Jenny Blond boys δεν μένουν παραπονεμένα γιατί το e-shop μας διαθέτει και φανταστικά αντρικά ρούχα!

Πλέον οι φίλοι μας από τη Θεσσαλονίκη μπορούν να μας βρουν και στη Βαλαωρίτου 4 στον 6ο όροφο, όπου μπορούν να δουν από κοντά και να δοκιμάσουν τα βιντατζορούχα μας.

Συνοδοιπόροι και σταθεροί συνεργάτες μας σε αυτό το εγχείρημα είναι η αγαπημένη μας φίλη, η φωτογράφος Ιωάννα Τοκμακίδου και φυσικά ο μικρός μας αδερφός Θάνος Στρατάκης.

We wear the past, we care for the future. Υποστηρίζουμε το slow fashion movement και συμμετέχουμε στην προστασία του περιβάλλοντος. Λέμε όχι στην αλόγιστη κατανάλωση ρούχων με σύντομη ημερομηνία λήξης. Λέμε ναι στα ρούχα που αντέχουν στον χρόνο. Λέμε ναι στο μότο Reduce Rewear Recycle.

JB Team