Οι 5 πιο ξεχωριστές vintage κομεντί που βλέπουμε ξανά και ξανά

Οι 5 πιο ξεχωριστές vintage κομεντί που βλέπουμε ξανά και ξανά

Είναι που ζούμε σε δύσκολες εποχές και έχουμε ανάγκη από λίγο ρομαντισμό στην καθημερινότητα μας; Είναι που πλησιάζουν τα Χριστούγεννα και έχουμε ανάγκη να γυρίσουμε πίσω στο χρόνο και να νιώσουμε παιδιά; Είναι που το vintage είναι πάλι στη μόδα σε κάθε του μορφή; Ό,τι κι αν είναι ... σίγουρα λατρεύουμε να βλέπουμε ξανά και ξανά ρομαντικές κομεντί από περασμένες δεκαετίες, γιατί μας εμπνέοουν, μας φτιάχνουν τη διάθεση και μας θυμίζουν αθώες εποχές που έχουμε ξεχάσει.

Η Jenny Blond μπαίνει γι’ ακόμα μια φορά στη «χρονοκάψουλα» και θυμάται τις 5 αγαπημένες της vintage κομεντί και σου τις προτείνει.

Pretty in Pink (1986)

Pretty in Pink (1986)

Η αγαπημένη κοκκινομάλλα πρωταγωνίστρια των 80’ς ρομαντικών ταινιών, Molly Ringwald ενσαρκώνει μια άσημη μαθήτρια λυκείου την οποία ερωτεύεται ο «θεός» του σχολείου (και όλων των κοριτσιών εκείνης της εποχής), Andrew McCarthy. Εκτός από αυτόν, όμως, την πολιορκεί και ο επί χρόνια καλύτερός της φίλος, που είναι πάντοτε στο πλευρό της. Ένας «ροζ» κόσμος, γεμάτος από φουντωτά μαλλιά, βάτες, new wave μουσικές και έρωτα!

Say anything (1989)

Say anything (1989)

Η χαρακτηριστική σκηνή του πρωταγωνιστή, John Cusack, με το ραδιόφωνο στη διαπασών έξω από το σπίτι της αγαπημένης του, έκανε πολλά νεαρά κοριτσόπουλα της εποχής να ονειρεύονται καντάδες με ραδιόφωνο από τον έρωτά τους. Το βασικό νόημα της ταινία, όμως, είναι άλλο: Όταν θέλεις κάποιον πολύ, κινείς γη και ουρανό για να τον κάνεις δικό σου. Και το καταφέρνεις! (Στην πραγματική ζωή, βέβαια, όχι πάντα ....)

Saint Elmo’s Fire (1985)

Saint Elmo’s Fire (1985)

Ή, αλλιώς, το ... Μπαράκι του Σαν Έλμο! Η ιστορία μιας παρέας αγοριών και κοριτσιών και το πως αλλάζει η καθημερινότητα και η συμπεριφορά τους περνώντας από το κολέγιο, στην ενήλικη ζωή. Το μόνο που μένει σταθερό είναι η φιλία ... και το «στέκι» που αγαπάνε όλα αυτά τα χρόνια. 

Clueless (1995)

Clueless (1995)

Γνωστή αμερικάνικη ιστορία ...με το κακομαθημένο πλουσιοκόριτσο που μπάινει στη θέση του όταν ερωτεύεται αληθινά. Αλλά πόσο πιο γοητευτικό είναι να το βλέπεις σε μια παραγωγή του ’95; Πόσο μάλλον, όταν πρωταγωνιστεί η Alicia Silverstone και κούκλος Paul Radd. Στα +++ τα ΥΠΕΡΟΧΑ outifits της εποχής.

 Singles (1992)

Singles (1992)

Ένα μούντ πιο μελαγχολικό σε σχέση με τις προηγούμενες ταινίες. Λογικό, αν σκεφτείς ότι τοποθετείται στο Σιάτλ, στις αρχές του ’90 και επάνω στην άνθιση της grunge μουσικής. Μοναδικά soundtracks, υπερτέλεια outfits που θα ζηλέψεις οπωσδήποτε και ένα συγκρότημα κατοικιών μόνο για ...singles.

Παρατηρώντας το στύλ των πρωταγωνιστών των παραπάνω ταινιών, θα εμπνευστείς και πιθανόν να θελήσεις να αντιγράψεις τα outifits τους. Μπορείς να ρίξεις μια ματιά στα μοναδικά vintage κομμάτια που ανανεώνει κάθε εβδομάδα η Jenny Blond και θα βρεις σίγουρα αυτό που ψάχνεις!

 

Δάφνη Τσάρτσαρου
Back to blog